Nyheter

To av Sørlandschips-gründerne fra 1990, Leif Arne Bjerland og Rune Iversen, fikk æren av å ta første spadetak i forbindelse med byggingen av ny fabrikk utenfor Kristiansand.

Sørlandschips bygger ny fabrikk

Sørlandschips startet torsdag byggeprosessen av en helt ny og moderne fabrikk utenfor Kristiansand. Selskapet samler nå all egenproduksjon på Sørlandet.

Publisert Sist oppdatert

Den nye fabrikken skal ligge i samme område som dagens produksjonslokaler, kun et drøyt steinkast fra dagens produksjon. Fabrikken vil produsere både chips og nøtter. Den bygges ifølge selskapet med det nyeste innenfor teknologi og energiøkonomi, og vil blant annet benytte overskuddsvarme fra produksjonsprosessen til å varme opp lokalene. Fabrikken skal etter planen stå ferdig 2. kvartal 2016.

– Dette er en investering i fremtiden. I et moderne anlegg vil vi få mulighet til å ivareta den kjente chipskvaliteten alle kjenner så godt, samt at vi nå får mulighet til å utvikle nye spennende smaker og nye pakninger sier administrerende direktør Trond Haug i Sørlandschips i en pressemelding.
– Det var også viktig for oss å finne et egnet sted her på Sørlandet. Den lokale forankringen og våre ansattes kunnskap og kompetanse innen chipsproduksjon er uvurderlig, fortsetter Haug.
De nye lokalene betyr også at produksjonen av chips og nøtter samlokaliseres. Nøtteproduksjonen foregår i dag på Østlandet, men produksjon vil bli flyttet til den nye fabrikken.
– Dette var et riktig tidspunkt å samlokalisere chips og nøtter. Nå kan vi overføre den sterke kompetansen vi har bygget opp med chipsproduksjon i 25 år over til nøtter. Nøtter blir et viktig satsingsområde for oss fremover, sier Haug.
Det første spadetaket ble tatt av to av gründerne fra 1990, Leif Arne Bjerland og Rune Iversen.
– Historien om Sørlandschips har vært et eventyr, og jeg kan med hånden på hjertet si at vi revolusjonerte nordmenns forhold til chips da vi laget de første posene for 25 år siden. Og så gleder det meg stort at nordmenn fortsetter å like Sørlandschips. For lite kan sammenlignes med en skikkelig god pose chips med havsalt fra Sørlandet, sier Bjerland.
Sørlandschips tror den nye fabrikken vil styrke selskapets konkurranseevne i årene fremover.
– Sørlandschips er fortsatt en liten utfordrer til de store aktørene i norsk dagligvare, men vi er offensive og satser. Vårt mål er det samme som alltid: at så mange som mulig skal få muligheten til å spise kvalitetssnacks, også i fremtiden, sier Haug.
Powered by Labrador CMS