KBS

For å nå fremtidige klimamål blir hydrogen et viktig bærekraftig drivstoff, og gjennom Uno-X Gruppen AS (Uno-X) ønsker Reitangruppen å bidra til etablering av hydrogenstasjoner i Norge.

Vil bygge hydrogenstasjoner

Uno-X og NEL vil bygge nettverk av hydrogenstasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Uno-X har i dag signert en intensjonsavtale med NEL ASA (NEL) om å etablere et kommersielt nettverk bestående av minimum 20 hydrogenstasjoner, som vil dekke alle de store norske byene. En stor utrulling av hydrogenbiler er forventet å akselerere fra 2016.

– Uno-X ønsker å bidra til denne teknologiutviklingen ved å bygge et nettverk av hydrogenstasjoner til våre kunder, sier administrerende direktør Ole Johannes Tønnessen i Uno-X Automat i en pressemelding.

– Vi tror at hydrogen som drivstoff vil gi et viktig bidrag til å nå nasjonale klimamål og ønsker derfor å bidra til etablering av hydrogenstasjoner i Norge. Hydrogen er et smart og fornuftig alternativ til dagens fossile drivstoff, sier Tønnessen

Uno-X har et landsdekkende nettverk av totalt 370 stasjoner, og har Norges største nettverk av selvbetjente stasjoner. Stasjonsnettverket vil kunne støtte etablering av optimale fyllepunkter for hydrogenbiler. Uno-X er også i dialog med andre forretningsområder i Reitangruppen, blant annet Rema 1000, for å se på muligheten for å etablere hydrogenstasjoner.

Powered by Labrador CMS