Arbeidsliv

Styreleder i Tine, Trond Reierstad (t.v.) overrakte Eugen Tømte prisen.

Ærespris til Eugen Tømte

Eugen Tømte, assisterende direktør i Norsk Landbrukssamvirke, er tildelt Jon Sundbys ærespris for 2016. Tildelingen fant sted under Tines årsmøte på Lillestrøm onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

I juryens begrunnelse heter det at «få, om noen, har bedre kunnskap om det formelle grunnlaget for samvirket i Norge. Med sin unike evne til å kombinere teori og praksis, er han for svært mange i landbruket et naturlig kontaktpunkt, en diskusjonspartner og rådgiver, når samvirkelovgivning, vedtekter, styringssystemer og samvirkekapital skal utvikles for framtida.

Han er utrolig kunnskapsrik, om alt som har med landbruk, landbrukspolitikk, samvirke og rammebetingelser. Men også om verden rundt i videre perspektiv. Han var i fremste rekke for å etablere Samvirkesentret, hvor han også har vært styreleder og nestleder. Han har vært en pådriver for å markedsføre samvirke som system».

Juryen beskriver videre Eugen Tømte som rolig og stillferdig – ikke en person for de store ord. Han er analytisk, strategiske og en taktisk tenker, og opptatt av å formidle kunnskap og bidra til å finne løsninger. Egenskaper som engasjert, dedikert og svært prinsippfast trekkes fram av mange. Samtidig raus, genuint opptatt av å spille andre gode, og god til «se folk» rundt seg. Til å lytte og sette seg inn i andres synspunkter og ståsted.

Eugen Tømte har opp gjennom årene arbeidet i flere meieriselskaper, og hatt organisasjons- og forvaltningsoppgaver i Norske Melkeprodusenters Landsforbund. Han har vært tilknyttet Norsk Landbrukssamvirke siden 1988.

Om prisen

Jon Sundbys var foregangsmannen for etableringen av det moderne meierisamvirket. Han var formann i Norske Melkeprodusenters Landsforbund i en årrekke.

I 1954 opprettet Norske Melkeprodusenters Landsforbund et fond i hans navn. Fondet kan annethvert år dele ut en ærespris til den person som det finner har utført det mest fortjenestefulle arbeidet i de senere år innen meieribruket eller i jordbruket for øvrig.

Fondets styre består av styreleder, nestleder og daglige leder i TINE SA.

Prisen har blitt utdelt 27 ganger til personer eller organisasjoner innen politikk, organisasjonsliv eller fagmiljøer.

Powered by Labrador CMS