KBS

Åpnet Circle K på Rygge

Fredag åpnet Circle K Rygge, den første nybygde stasjonen etter merkeskiftet fra Statoil til Circle K i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Stasjonen på Rygge er også den første energistasjonen der Circle K tester ut løsning hvor kunden selv kan skanne sine varer med strekkode.

– Denne åpningen har vi gledet oss til lenge. Nye stasjoner er en sjeldenhet i Norge i dag, og det er hyggelig for andre gangen dette året å åpne en helt ny stasjon i Norge. Det er en historisk dag for oss når vi åpner den første Circle K-stasjonen bygget fra grunnen av under det nye varemerket. Og vi er svært godt fornøyd med den sentrale beliggenheten langs E6 i Østfold, sier norgessjef Thomas Støkken i Circle K i en pressemelding.

Varaordfører Finn-Erik Blakstad i Rygge kommune foretok den offisielle åpningen sammen med Thomas Støkken. Varaordføreren ønsker Circle K velkommen til Rygge.

– Rygge Kommune har lenge arbeidet for å etablere et næringsområde her. Denne åpningen symboliserer derfor at vi endelig har klart å starte næringsutviklingen på dette området. Vi er glade for at Circle K går foran og viser andre aktører hvilke muligheter som finnes i Rygge, sier varaordfører Finn-Erik Blakstad.

Circle K Rygge er den første energistasjonen med selvskanning av varer i Norge. Dette er en pilot, Sverige kommer etter om kort tid, og på Rygge kan kunden skanne varene med EAN-strekkode i en egen hurtigkasse. Det er egen kortterminal ved siden av selvskanningen, hvor alt fra Statoil/Circle K-kort til bankkort brukes. Alle varer med EAN-strekkode kan skannes, inklusive kaffe og bakervarer, men ikke smågodt, apotekvarer, tobakk og snus.

Den nye Circle K Rygge vil ha 15 arbeidsplasser. Medarbeiderne er fortrinnsvis rekruttert lokalt, men Circle K Detaljist AS, som skal drive stasjonen, har også hentet erfarne medarbeidere fra nærliggende stasjoner. Daglig leder er Ann-Kristin Skjold, som kommer fra jobben som daglig leder ved Circle K Sekkelsten.

Saken fortsetter under bildet.

Daglig leder Ann-Kristin Skjold kunne ønske velkommen til nye Circle K Rygge fredag ettermiddag. Foto: Johnny Syversen

Reisende langs E6 i Østfold skal få et variert og godt mattilbud på nye Circle K Rygge, og gode parkeringsmuligheter for både tungtransporten og for privatbiler. Det er ellers sitteplasser både ute og inne.

– På Circle K Rygge har vi god kapasitet i matserveringen, blant annet ved bruk av selvskanning og en disklinje med eget punkt for utlevering av bestilt mat. Kunden skal oppleve rask og vennlig service på denne stasjonen, sier Thomas Støkken.

Circle K har tatt høyde for at stasjonen ligger sentralt plassert langs E6 nordover, og er den første med direkte avkjøring etter Svinesundparken for de som kjører nordover på E6.

På Circle K Rygge kan kundene velge mellom alt fra fersksmurte baguetter og frokostmenyer til hamburgere og pølser. Her blir det to maskiner som kan steke åtte rå hamburgere samtidig, et godt utvalg med bakervarer gjennom Circle K's nye Bakery-konsept, og kaffe fra Simply Great Coffee. Egen softis-maskin er også på plass.

Butikken er på vel 150 kvadratmeter, og det er god toalett-kapasitet samt stellerom og WC for handikappede.

Tomta er på 5,7 mål, og har også et stort truckanlegg under tak og med god kapasitet, med drivstoffkvalitetene miles diesel, syntetisk biodiesel HVO100, anleggsdiesel og AdBlue.

I tillegg er det to hurtigladere og en fleksiladere for elbiler på tomta. Det er også stort pumpeområde for personbiler og varebiler med alle drivstoffkvalitetene. Circle K har lagt til rette for inn- og ut-kjøring for store og små biler adskilt.

I fremtiden planlegger Loe Eiendom, som har solgt tomta til Circle K, både bilforretning og hotell i området der Circle K-stasjonen ligger rett nord for Rygge flyplass i Østfold.

I Norge skal over 300 stasjoner endre navn i løpet av det neste året, omtrent en stasjon per dag. Også i Sverige og Danmark starter nå navneendringen fra Statoil til Circle K.

Navneendringen på rundt 1 500 Statoil-stasjoner i Europa skal være fullført innen slutten av 2018. Det inkluderer rundt 1 800 prismaster, 10 000 drivstoffpumper og 70 kilometer med ny kant rundt pumpetakene. Samlet vil rundt 11 700 stasjoner i 23 land fordelt på tre kontinenter kles med det nye Circle K-merket i denne perioden.

Powered by Labrador CMS