KBS

Anita Sørlundsengen i ST1 sammen med Jan Haugen Ihle og Oscar Sandström i Fortum. De åpner i dag tre hurtigladere og to mellomraske ladere ved Shell Mortensrud i Oslo. Fra før tilbyr Fortum lading ved Shell-stasjonene ved Shell Lasses Bilsenter i Bamble, og på Shell Espa.

Fortum inngår avtale med St1 om lading av elbil på Shell-stasjoner

Fortum og St1 Smart Fuel AS har inngått en avtale som innebærer ytterligere utbygging av ladere ved norske Shell-stasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Alle stasjoner som blir bygd ut med ladere vil tilby lademuligheter for alle typer elbiler, og hurtiglading med både CHAdeMO og CCS.

– Smart Fuel AS og Fortum ønsker å tilby det mest relevante og fremtidsrettede ladenettverket i Norge. Avtalen er landsdekkende, men vi vil prioritere byer og tettbebygde strøk, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive i en pressemelding.

– Vi ønsker å være det naturlige stoppestedet langs veien, og med et økende antall elbiler, tester vi nå om ladestasjoner bør være en del av energimiksen vi tilbyr. Vi håper kundene setter pris på tilbudet, for allerede nå ser vi på mulighetene for videre utrulling, sier retail-direktør i St1 Smart Fuel AS, Anita Sørlundsengen.

I desember 2015 ble Fortum tildelt støtte fra Enova til å bygge ut ladetilbudet langs seks nasjonale transportkorridorer. Smart Fuel AS og Fortum har en dialog videre for hvordan de sammen skal gjennomføre utbyggingen.

Avtalen innebærer en intensjon om utbygging av ladetilbud ved Shells stasjoner i Norge. Omfang, prioritering og utbyggingstakt vil bero på respons fra kunder, bruk og uttrykt etterspørsel i markedet.

Powered by Labrador CMS