Nyheter

Hevder Rema kan håve inn milliarder

Coop mener Rema 1000 kan tjene 7 milliarder på den omstridte søndagspraksisen sin, skriver VG. Rema mener tallene er «hinsides».

Publisert Sist oppdatert

– Den økte omsetningen kommer som følge at Reitan driver ulovlig på søndager. Våre tall viser at en slik butikk omsetter for rundt 250 000 kroner på en søndag. Det vil gi Reitan 7,1 milliarder kroner i året på ulovlig omsetning, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis til VG.

Han sier flere av Coops butikker merker at Rema har åpnet for søndagshandel, der lovens 100 kvadratmeter kun er markert med et beskjedent sperrebånd. Ifølge Takle Friis har ekempelvis mandagsomsetningen ved Coop Extra Majorstua falt med 15 prosent etter at den nærmeste Rema-butikken startet med søndagsåpent.

Direktør for kommunikasjon- og samfunnskontakt i Rema 1000, Mette Fossum Beyer, sier til VG at Coop ikke treffer med anslagene sine.

– Coop må lære seg å regne. 7 milliarder i fortjeneste er helt hinsides, i dag er det litt over en milliard i omsetning på søndag og i tillegg har man større kostnader på søndag, sier Fossum Beyer.

Powered by Labrador CMS