KBS

Reitan og Interpress vant søksmålet på 6,5 millioner kroner, men har opprettholdt tilbudet om et forlik på 2 millioner kroner, samt at de dekker egne sakskostnader på nesten 200.000 kroner. – Det er veldig raust og jeg er takknemlig, sier Arve Juritzen.

Juritzens forlag reddet fra konkurs

Juritzen forlag risikerte kroken på døra etter å ha blitt dømt til å betale 6,5 millioner kroner til Reitan-eide Interpress. Nå er imidlertid forlaget reddet fra konkurs.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Magasindistributøren Interpress fikk i begynnelsen av februar medhold i Oslo tingrett i sitt krav om 6,5 millioner kroner av Juritzen Forlag for nær 96.000 usolgte bøker som sto på lager hos dem. Striden sto om returretten for usolgte bøker, som Interpress mente var 100 prosent, men som Juritzen Forlag mente var under 50 prosent.

Men konflikten mellom Interpress og Juritzen forlag er nå løst. Med hjelp fra bokhandlerkjeden Boklageret og distribusjonsselskapet Litt-Link går Juritzen forlag kostnadsfritt ut av søksmålet.

– Selv om Reitan og Interpress vant søksmålet på 6,5 millioner kroner, har de opprettholdt tilbudet om et forlik på 2 millioner kroner. De har også valgt å dekke sine egne sakskostnader på nesten 200.000 kroner. Det er veldig raust og jeg er takknemlig, sier forlagssjef Arve Juritzen.

Han forteller at Boklageret og Litt-Link løser floken ved å betale Interpress de 2 millioner kronene, mot at de samtidig overtar forlagets bøker hos Interpress. I tillegg vil Juritzen forlag overføre ytterlige bøker fra sitt lager.

– Juritzen forlag er nå reddet fra konkurs, vi har flere bøker på bestselgerlistene og vi jobber nå med en meget sterk høstliste. Vi flytter inn i nye lokaler i løpet av måneden, og nå skal vi sakte, men sikkert bygge oss tilbake til gamle glansdager, sier Juritzen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS