Annonse
Anders og Inger Lise Rettedal i Klostergarden, og adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist. Foto: Matmerk

Klosterlam hedret for unik smak

– Norge har lam i verdensklasse, og Klosterlam er lammekjøtt i toppsjiktet av den verdensklassen. Med unik smak, lokal opprinnelse og et fantastisk produkt kvalifiserer man seg til å få Spesialitet-merket, sa Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk, da hun overrakte diplom og bevis til Klostergarden mandag 5. september på Mosterøy i Rogaland.

– Stor stas og veldig gjevt at juryen fremhever smaken av lam fra Klostergården som unik. Denne utmerkelsen er et resultat av gode råvarer hver og én av våre 46 sauebønder leverer. Det er en anerkjennelse for å satse på kvalitet, og for langsiktig og målretta arbeid med å bygge et varemerke basert på stedsopprinnelse og historie, sier Anders og Inger Lise Rettedal fra Klostergarden.

Fagjuryen mente dette er et utrolig saftig og smaksrikt lammekjøtt med en tydelig opprinnelse og historie. Regionen nord for Stavanger i Rogaland er kjent for å levere tidlige lam av god kvalitet, fordi kystområdet har frodig beite fra tidlig vår. Lam fra Klostergarden er utvalgt etter kriterier for kjøttfylde og størrelse. Det er kjøttfullt, mørt og saftig og skiller seg ut fra standard lammekjøtt, ifølge Spesialitet-juryen.

Annonse
Annonse