Programleder Merete Gamst i Matkanalen setter neste uke kursen mot Svalbard for å lage nye matprogrammer.

Matkanalen til Svalbard

Publisert: 9. februar 2016 kl 08.35
Oppdatert: 11. februar 2016 kl 12.14

– Vi tar gjerne i mot tips fra bransjen om det er mathistorier og personer vi absolutt må treffe på reisen vår, sier kanalsjef Øivind Lindøe til Dagligvarehandelen.

Programleder for matprogrammene fra Svalbard er Merete Gamst. Så langt har de planer om å dra på scooter-tur til Isfjord Radio, hvor de møter sjefskokken som driver gourmetrestaurant midt i havgapet - omringet av snø og is. Her ute må man smelte snø for drikkevann, og menyen består av det som den lokale fangstmannen leverer.

På kjøreplanen står også russisk brennevin og friluftskokkelering:

– Vi besøker Barentsburg med scooterne, hvor vi tar en titt oppi den russiske gryta. Vi drar innom det lokale bryggeriet og blir kjent med russiske mat- og drikkevaner. I tillegg bærer det ut på hundesledetur hvor det blir enkel kokkelering i det fri, forteller Lindøe, og fortsetter:

– Ellers blir vi med på en «Taste of Svalbard»-reise i Longyearbyen. Vi blir kjent med matkulturen på Svalbard og øyas spennende historie. Vi møter blant annet Svalbards eneste sjokolademaker og ølbrygger. Dessuten skal vi på oppdagelsestur i Longyearbyen for å se hva vi kan finne av arktiske delikatesser. Det blir blant annet besøk på restauranten Huset, som har blitt kjent for høy kvalitet og en av Skandinavias største vinkjellere.

– Vi tar gjerne i mot tips fra bransjen om det er mathistorier og personer vi absolutt må treffe på reisen vår, sier kanalsjef Øivind Lindøe, som neste uke reiser til Svalbard for å lage nye matprogrammer..

Annonse

Ledige stillinger – Dagligvarejobb