KBS

Narvesen lanserer veganpølser

Fra i dag blir en litt sunnere pølse å finne på grillen i utvalgte Narvesen-butikker.

Publisert Sist oppdatert

De nye veganpølsene har tre ganger så mye protein, og er ifølge Narvesen til forveksling like vanlige pølser – både i utseende og smak.

– Dette er et stort og spennende steg for Narvesen. Vi vet at mange gjerne vil redusere mengden rødt kjøtt, mettet fett og salt de spiser, men som pølsespesialist vet vi også at nordmenn elsker å kose seg med pølser året rundt. Ved å tilby et kjøttfritt alternativ vil vi gi kunder som ønsker det muligheten til å velge litt sunnere, samtidig som de får en ekte pølseopplevelse, sier markedssjef Stian Breivik i Narvesen i en pressemelding.

– Vi opplever en økende etterspørsel etter smartere, sunnere og grønnere mat, og vi tror at kioskmarkedet nå er modent for en slik pølsevariant. Trender som «kjøttfri mandag» viser også at det ikke bare er vegetarianere og veganere som ønsker seg dette, men også de som velger plantebasert av og til. Vårt mål er at dette skal bli et fast innslag i Narvesens pølsesortiment, sier Breivik.

Veganpølsene er produsert i Tyskland, hvor det allerede er stor interesse for vegetar- og veganprodukter, ikke minst i form av pølser. Der som her hjemme stiller forbrukerne stadig høyere krav til kvalitet og smak.

– Vi har brukt mye tid på å finne frem til de riktige pølsene, da vi ikke var villige til å gå på akkord med smaken. Blant annet har vi fått hjelp fra noen av Norges mest profilerte veganbloggere for å finne frem i jungelen av produkter. Blant de to variantene vi har valgt har hot dog-typen en mild smak og er et godt alternativ til grillpølse, mens chorizo-typen baserer seg på klassiske spanske smaker, med en touch av røkt paprika, sier Asbjørn Koller, markedssjef i Leiv Vidar, som er importør av pølsene til Norge.

De nye veganpølsene vil koste kr. 39,- og serveres med et eget fiberrikt, grovt pølsebrød. Pølsene kommer i salg i fem utvalgte Narvesenbutikker fra 4. november:

Oslo: Narvesen 830 Oslo S og Narvesen 837 National Vestibyle

Trondheim: Narvesen 321 Trondheim Torg
Stavanger: Narvesen 402 Fiskepiren
Bergen, Narvesen 474 Torgalmenningen
Powered by Labrador CMS