Nyheter

Ny app hindrer matsvinn

Med den nye appen «Too good to go» kan du få restaurantmat til en brøkdel av prisen.

Publisert Sist oppdatert

Med den kan då både redusere matsvinn og spare penger. «Too good to go» tilbyr restauranter mat til en billig penge, dersom man henter den like før stengetid. På den måten sparer forbrukeren penger samtidig som man kan være med å bekjempe matsvinn, sier gründer Stian Haanes til NRK.

– Ideen kom da jeg var på buffet med en kamerat. Vi spurte kelneren hva de gjorde med maten som ikke ble solgt. Da han sa de kastet alt, tenkte vi at dette måtte det gå an å gjøre noe med, forteller han.

Appen ble lansert i København i fjor høst, og har blitt godt mottatt på det danske markedet. Siden har den blitt introdusert i flere land. I Norge er de fleste restaurantene å finne i Oslo, men Haanes sier de prøver å få med utsalgssteder over hele landet.

– I første omgang jobber vi med stedene som har mye matsvinn. Det blir hoteller, bakerier, buffetrestauranter og sushirestauranter. Gründerne tar ti kroner per salg som blir gjort gjennom appen.

Brødbakerne på Skøyen har meldt seg på appen.

– Folk står veldig tidlig opp om morgenen for å lage denne maten, da syns jeg det er bra at så mye som mulig blir spist. Noen dager må vi kaste tre søppelsekker med mat, sier kokk og daglig leder Tobias Elfort til NRK.

Seniorrådgiver Atle Wold i Mattilsynet sier det er et positivt tiltak, så lenge man følger regelverket slik at maten må holde lik kvalitet uansett hvem som kjøper den.

Powered by Labrador CMS