KBS

Bilde fra fabrikkområdet på Follum utenfor Hønefoss i 2008 da Norske Skog fortsatt hadde papirfabrikker i full aktivitet. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Ny bioetanolfabrikk på Follum

Energiselskapet St1 vil blåse nytt liv i det gamle fabrikkanlegget på Follum i Hønefoss når de nå har inngått en avtale om å bygge en bioetanolfabrikk.

Publisert Sist oppdatert

Hønefoss (NTB): Intensjonsavtalen med Treklyngen/Viken Skog innebærer bygging av det første fullskala produksjonsanlegget for bioetanol på norsk jord, opplyser Treklyngen/Viken Skog.

Målet er å bruke allerede eksisterende industriell infrastruktur i byggingen av etanolanlegget i industriområdet på Follum. Anlegget vil få en produksjonskapasitet på 50 millioner liter bioetanol fra cellulose fra rester av lokal skogsindustri.

Produktet er ment for transport, og skal blandes inn i bensin i henhold til myndighetenes varslede krav om økt fornybarandel i drivstoff.

Fabrikken vil ha et forbruk på om lag 500.000 kubikkmeter med trevirke hvert år.

Treklyngen er et datterselskap i Viken Skog-konsernet med ansvar for utvikling av fremtidens skogindustri. Treklyngen har allerede varslet storsatsing på produksjon av avanserte bioenergiprodukter og ønsker en effektiv verdikjede på tomta der papirfabrikken på Follum lå tidligere. (©NTB)

Powered by Labrador CMS