Nyheter

Audun Iversen, redaktør for boken og forsker i Nofima. Foto: Anne-May Johansen/Nofima

Ny bok om fisk og folk

– Det er store forventninger til hva fiskeripolitikken skal løse. Kanskje større forventninger enn det er grunnlag for, sier Audun Iversen, redaktør for den nye boken «Fisken og folket».

Publisert Sist oppdatert

Iversen er også og i Nofima, som laserte boken under Nor-fishing-messen onsdag.

Skal fiskeripolitikken handle om nærings- eller distriktspolitikk? Dette er et av flere spørsmål som tas opp i boken. Her forteller en gruppe forskere fra Nofima og Universitetet i Tromsø hvordan kystsamfunnene formes av fiskerinæringen, og hvordan næringen formes av fiskeripolitikken. Boken er basert på omfattende forskning på næringsutvikling, regelverk og virkemidler, i tillegg til analyser av lønnsomheten i norsk fiskeindustri gjennom førti år.

Boken kommer også som respons på de mange opphetede debattene omkring fiskeripolitiske tiltak. Forfatterne av boken mener de er preget av til dels mangelfull kunnskap og debattantenes ståsted.

– Boken gir et godt kunnskapsgrunnlag for debatten. Vi må huske at det ikke bare er fiskeri som former samfunnet, og at det er mye mer enn fiskeripolitikk som former næringen, sier Iversen.

Powered by Labrador CMS