Påtroppende Nestlé-sjef Ulf Mark Schneider.

Ny konsernsjef i Nestlé

Publisert: 29. juni 2016 kl 11.23
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Nestlé melder i dag at sittende styreformann Peter Brabeck-Letmathe ikke vil stille til gjenvalg under neste års generalforsamling. Brabeck-Letmathe har jobbet i Nestlé i 50 år, hvorav 14 år i styret, elleve år som konsernsjef og tolv år som styreleder. Til neste år vil han gå av med pensjon.

Styret har nominert Paul Bulcke, Nestlés nåværende konsernsjef, til ny styreleder, og valget vil finne sted under selskapets 150. generalforsamling i april 2017. Bulcke vil fratre sin nåværende stilling 31. desember 2016. Paul Bulcke ble utnevnt til administrerende direktør og styremedlem i Nestlé i 2008, og under hans ledelse har Nestlé hatt stor suksess og gjort ytterligere fremskritt på sin reise for å bli verdens ledende ernærings-, helse- og velværeselskap.

Styret bekreftet tirsdag denne langsiktige strategien, og vil fra 2017 integrere Nestlé Health Science og Nestlé Skin Health i Nestlé SA. Samtidig ble Ulf Mark Schneider utnevnt som ny konsernsjef i Nestlé SA, fra og med 1. januar 2017. Schneider er 50 år gammel, tysk og amerikansk statsborger, og har vært administrerende direktør i Fresenius Group siden 2003. Han har blant annet en doktorgrad fra University of St. Gallen og en MBA Harvard Business School.

Fresenius tilbyr produkter og tjenester for dialyse, sykehus og polikliniske behandlinger, og har gjort det meget godt under Schneiders ledelse de siste tretten årene. Med over 220 000 ansatte i mer enn 100 land, og en årlig omsetning på ca. 265 milliarder kroner, er Fresenius et av verdens ledende og mest diversifiserte selskaper innen helsetjenester.

For å sikre en god overgangsperiode, vil Schneider begynne i Nestlé fra 1. september 2016.

– Med nominasjonen av Paul Bulcke som styreleder og Ulf Mark Schneider som konsernsjef og styremedlem, vil Nestlé fortsette reisen mot å bli verdensledende innen ernæring, helse og velvære. Med en sterk ledergruppe ved roret, er Nestlé godt forberedt på å møte et stadig mer krevende konkurranse og levere både på langsiktige og kortsiktige mål, sier Peter Brabeck-Letmathe, avtroppende styreformann i Nestlé, i en pressemelding.

- Jeg takker styret for deres tillit, og ser frem til å jobbe med Ulf Mark Schneider med å sikre Nestlé videre suksess. Schneider tilfører Nestlé tung erfaring og personlige egenskaper som passer godt med Nestlés ledelses- og bedriftskultur, sier Paul Bulcke, sittende konsernsjef i Nestlé.

– Jeg er beæret og glad for å få denne muligheten i Nestlé. Dette er en virkelig unikt, globalt selskap med en stolt arv og store framtidsutsikter. Forbrukere over hele verden er stadig mer opptatt av personlige helse og velvære, og Nestlés posisjon innenfor mat og drikke er dermed et godt utgangspunkt. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med nye kollegaer og interessenter i Nestlé mot denne visjonen, sier Ulf Mark Schneider. 

Ledige stillinger – Dagligvarejobb