Brødrene Freberg; Anstein, Bernt og Edvart Freberg

Spesielt god asparges

Publisert: 20. mai 2016 kl 12.11
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Spesialitets fagjury var enstemmige i sin vurdering av den norske aspargesen fra Hvasser, og gav den full uttelling på både smak og konsistens.

– Hvasser asparges får full pott. Den har en fantastisk, konsentrert smak og er perfekt sprø og fast i konsistensen, sier jurymedlem og kokk Harald Osa i en pressemelding fra Matmerk.

– Dette er rett og slett spa for ganen, utbrøt Nina Sundqvist, jurymedlem og adm. dir i Matmerk da hun testet den grønne vårgrønnsaken.

Den høytidelige utdelingen av Spesialitet-merket skal foregå på matfestivalen Aftenposten Mat på Youngstorget i Oslo lørdag 28. mai.

På matfestivalen vil den eksklusive aspargesen fra Hvasser også være til salgs. Ofte kan det være vanskelig å finne norsk asparges i butikken, fordi det dyrkes så lite av den. Den står høyt i kurs blant kokkene, og dermed havner det meste på restaurantenes bord.

Asparges er en strandplante som trives godt i den sandholdige jorden på Hvasser. Det milde kystklimaet med mange soltimer gir gode dyrkevilkår.

– Det vennligste miljøet i verden for asparges, spør du oss, smiler Edvart Freberg. Ved St. Hans er sesongen allerede forbi.

Ledige stillinger – Dagligvarejobb