Nyheter

Bakegründer gir til cøliakiforskning

Gründer og bakeentusiast Monica J. Hellmann har hatt stor suksess med sine glutenfrie produkter. Nå vil hun donere én krone per solgte bakepose til cøliakiforskning.

Publisert Sist oppdatert

Siden lanseringen av sine fire første bakemikser våren 2014, har Det Glutenfrie Verksted nå hele 17 ulike bakemikser i sin portefølje. I tillegg har bakemiksene fått distribusjon i alle landets dagligvarekjeder, samt nettbutikker og spesialbutikker.

Med denne suksessen ønsker nå det Det Glutenfrie Verksted å donere noe av overskuddet til forskning på cøliaki.

– I min familie er vi to som har cøliaki, og vi klarer oss jo bra i dag med vår nye livsstil. Men det er klart jeg har et ønske om å begrense mulighetene for å føre dette videre til kommende generasjoner, sier Monica J. Hellmann i en pressemelding.

Gründeren har nå startet et samarbeid med forskere ved K.G. Jebsen-senter for cøliakiforskning ved Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus. Det Glutenfrie Verksted vil donere én krone per solgte pose av sine glutenfrie og økologiske bakemikser til senteret.

K.G. Jebsen-senter for cøliakiforskning har som mål å finne enklere metoder for å diagnostisere cøliaki, iverksette nye behandlingsmetoder, og å identifisere nye terapeutiske mål for denne etterhvert vanlige sykdommen. Professorene Ludvig M. Sollid og Knut E. A. Lundin leder to av forskningsgruppene i senteret.

– Dette er helt fantastisk, sier Ludvig Sollid. For å drive forskning er vi avhengige av finansiering. Hver krone teller for oss. Vår forskning har gitt større innsikt i sykdomsmekanismene for sykdommen, og vi har gjort oppdagelser som har betydning for hvordan cøliakidiagnosen i dag stilles. Vårt håp er at forskningen også kan bidra til utvikling av ny behandling. Med denne finansieringen vil vi få enda bedre forutsetninger for å gjøre god forskning.

Samarbeidet får oppstart fra januar 2018.

Powered by Labrador CMS