Arbeidsliv

Brilleseier for butikkansatte

Kassaskjermene er dataskjermer, fastslår Arbeidstilsynet. Dermed får 370.000 butikkansatte rett til databriller betalt av arbeidsgiver, forteller HK-Nytt.

Publisert Sist oppdatert

Det er mer enn to år siden butikkmedarbeider Wenche Mattson spurte om arbeidsgiveren hennes kunne dekke databrillene hun trengte på jobben ved Coop Obs Amanda i Haugesund. Det sa arbeidsgiveren hennes nei til, og begrunnet det med at butikkmedarbeidere i utgangspunktet ikke var omfattet av forskriften om databriller. Mattson påpekte at kasseapparatet hennes var utrustet med en dataskjerm, og slo seg ikke til ro med svaret. Hennes tillitsvalgte spurte Arbeidstilsynet om dette kunne være riktig, forteller HK-Nytt.

Nå har Arbeidstilsynet endelig konkludert: Butikkansatte som jobber i kassa er omfattet av forskriften, og har rett til gratis synsundersøkelse og databriller.

– Vår konklusjon er at frittstående skjermer av en viss størrelse koblet til en datamaskin i for eksempel et moderne kasseapparat, kan være omfattet av begrepet dataskjerm, sier direktør Trude Vollheim Webb i Arbeidstilsynet til HK-Nytt.

Powered by Labrador CMS