KBS

Dropper Shell til fordel for YX

Reitangruppen tar tilbake sine egne stasjoner når samarbeidsavtalen med ST1 (Shell) utløper om to år. Fra 2019 inngår 7-Eleven samarbeid med YX på drivstoff og blir til YX 7-Eleven.

Publisert Sist oppdatert

Som du tidligere har lest i Dagligvarehandelen, skal Reitan Convenience bygge en 7-Eleven YX-stasjon på Danebu på grensen mellom Larvik og Sandefjord til sommeren. Nyheten blåste liv i spekulasjonene om at Shell ville miste de 87 Shell 7-Eleven-stasjonene de har vært drivstoffleverandør til de siste åtte årene. Nå bekrefter Reitan at de vil gå til sin egen stasjonskjede YX når avtalen med Shell går ut om to år.

– Det er logisk at YX, som er en del av Reitangruppen, skal levere drivstoff til egne stasjoner i Norge. Vi drar nytte av felles verdigrunnlag og ønsker å være kunders førstevalg som stoppested langs vei, sier Colonialmajor Odd Reitan i Reitangruppen i en pressemelding.

I dag er det 210 YX stasjoner i Norge, og når de 87 nåværende Shell/ 7-Eleven stasjonene kommer i tillegg, vil markedsposisjonen styrkes betraktelig. I dag har Reitan Convenience til sammen over 500 7-Eleven-butikker i Skandinavia, fordelt på 7-Eleven i bybildet og i samarbeidet Shell/7-Eleven.

Etter det Dagligvarehandelen erfarer, står de 87 Shell 7-Eleven-stasjonene for 6 prosent av det norske drivstoffmarkedet.

– Reitan Convenience Norge skal vokse langs vei og vi gleder oss til å satse videre. Vi er to selskaper som er dyktige på hver våre forretningsområder innenfor Reitangruppen og vi utfyller hverandre på henholdsvis butikkdrift og drivstoff, sier Mariette Kristenson, administrerende direktør i Reitan Convenience Norge.

Les mer i neste ukes papiravis.

Powered by Labrador CMS