Nyheter

Jordbær-kamerater: Markedssjef Oddvar Hanasand (t.h.) i Helgø Meny tar imot jordbærene til Kåre Nordbø med åpne armer fra begynnelsen av mai til slutten av september.

Først og sist ut med norske jordbær

På Finnøy utenfor Stavanger strekker produsent Kåre Nordbø jordbærsesongen i begge ender. Hos Helgø Meny tar man imot med åpne armer.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skulle gjerne hatt mye mer av bærene til Kåre Nordbø. Det hadde ikke vært noe problem å selge to-tre ganger flere enn vi gjør, sier markedssjef Oddvar Hanasand.

De første jordbærene fra produsenten på Finnøy trillet inn hos Helgø Meny 8. mai, én dag tidligere enn i fjor. 2016 var første år Norbø leverte til supermarkedkjeden, som hører hjemme i Rogaland. Totalt ble det 5,5 tonn på de 18 butikkene til Helgø Meny.

Forsetter når andre slutter

Ved å dyrke i drivhus strekker Nordbø sesongen for bærene sine. Han kan levere både tidligere og senere enn dem som dyrker på friland eller i tunnel.

– Første runde går fra begynnelsen av mai til ca. 20. juni. Så setter vi nye planter, forteller han.

I begynnelsen av august er det nesten ikke norske jordbær igjen. Under drivhustakene til Nordbø begynner likevel nye bær å rødme. Fra midten av august til langt uti september kan han forsyne Helgø Meny med lokale jordbær.

– I fjor varte det til 25. september, konstaterer Nordbø.

Han leverer bare til Helgø Meny, som mer enn gjerne vil strekke den norske jordbærsesongen.

Powered by Labrador CMS