Nyheter

NNN-leder Jan-Egil Pedersen håper regjeringen våkner og snur i sukkeravgiftssaken.

Frykt for at arbeidsplasser flyttes ut

Både NNN sentralt og tillitsvalgte i næringsmiddelbedriftene frykter at avgiftshoppet vil flytte arbeidsplasser ut av landet.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidstakere i næringsmiddelindustrien var synlig til stede på Stortinget da det ble stilt spørsmål om avgiftsøkningen for brus, snop og sjokolade under spørretimen. Mens de sto utenfor og ventet på at dørene skulle åpne, fikk de spontan støtte fra flere Oslo-borgere.

– Dette er idioti! De burde heller bruke kreftene sin på å hjelpe han der borte som sover på fortauet utenfor Stortinget, kom det kontant fra en dame på luftetur med hunden sin.

– Vi håper politikerne våker og snur i denne saken, sier forbundsleder Jan-Egil Pedersen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) til Dagligvarehandelen.

Han tror regjeringen er overrasket over hvor mye støy det har blitt rundt saken.

– De trodde nok at dette ville være ganske ukontroversielt, og tenkte at de kunne gjemme seg bak et argument om folkehelse. Men dette handler ikke om folkehelse, det handler om norske industriarbeidsplasser, fastslår Pedersen.

Hovedtillitsvalgt Gøran Nyborg i Freia kunne ikke vært mer enig:

– Det har vært mye usikkerhet blant de ansatte etter allmøtet vi hadde på fabrikken om avgiftsøkningen. Vi er en del av et internasjonalt konsern, og det er teknisk sett veldig enkelt å flytte produksjonen ut av landet, sier Nyborg.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.0px Arial; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 14.0px; font: 12.0px Helvetica; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}

– Jeg tror ærlig talt avgiftsøkningen er en ren hestehandel for å finansiere statsbudsjettet. Vi er bekymret, sier Gøran Nyborg.

Powered by Labrador CMS