Nyheter

Grilstad får støtte til saltreduksjon

Grilstad får snaut 8,5 millioner kroner av staten for å utvikle en energieffektiv produksjon av saltreduserte produkter.

Publisert Sist oppdatert

Grilstad AS har fått tilsafn om statlig støtte på 8,45 millioner kroner til forskning for å utvikle en energieffektiv produksjon av produkter med redusert saltinnhold, norsk smaksprofil og norsk kvalitetsstandard.

Prosjektet «Energieffektiv produksjon av saltredusert spekemat» hos Grilstad og samarbeidspartnere har prosjektperiode fra 2017 til 2020. Ph.D Solveig Uglem, som er FoU- og kvalitetssjef i Grilstad, sier at å redusere saltnivået i disse varegruppene krever nøye forskning for å gi nødvendig kunnskap om prosesser knyttet til salting, modningstider og smak. Arbeidet skal gi Grilstad flere produkter med redusert saltnivå i butikkene, og dermed bidra til bedre folkehelse. Grilstad deltar også i helsemyndighetenes prosjekt «Saltpartnerskapet», har signert «Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold», og er med i utviklingsprosjektet «En sunnere matpakke».

Reduksjon av saltnivå skal komme forbrukeren til gode gjennom to ulike strategier. Det kommer lanseringer av produkter med lavt saltinnhold, og man vil oppleve en gradvis reduksjon av saltnivå over tid for eksisterende produkter. I Grilstads Strandaskinke er saltmengden gjennom de ti siste årene redusert i en mengde tilsvarende 200 tonn salt.

I mai lanseres en helt ny produktserie for alle som er opptatt av fettinnhold og saltmengder.

Grilstad har jobbet med å utvikle en norsk spekeskinke med mindre salt.

– Etter lang tids utvikling, kan vi nå presentere Fjellbris – en mild og mindre salt Strandaskinke.Jeg er sikker på at Fjellbris blir godt tatt imot, og at mange vil si at vi har utviklet en enda bedre Strandaskinke – gled deg til å smake, sier merkevaresjef for Stranda Hilde Sorken i en pressemedling.

Powered by Labrador CMS