Nyheter

Donald Trump og mannen han ville ha som arbeidsminister, Andrew Puzder, fotografert i november i fjor. Arkivfoto: Carolyn Kaster, AP/NTB scanpix

Hurtigmatsjef blir ikke minister

Den kontroversielle toppsjefen for hurtigmatkjeden CKE Restaurants blir likevel ikke arbeidsminister i USA.

Publisert Sist oppdatert

(NTB): Administrerende direktør Andrew Puzder i CKE Restaurants var innstilt som kandidat av USAs president Donald Trump til posten som arbeidsminister. Nå har Puzder trukket sitt kandidatur, etter at det ble klart at han trolig ikke ville fått Senatets godkjenning. Ikke bare var han uspiselig for Demokratene, men også flere fra det republikanske partiet flagget i forveien at de ville stemme mot utnevnelsen.

Han trengte 50 av republikanernes 52 stemmer for å bli godkjent, men ifølge CNN ville fire, kanskje så mange som tolv, ikke stemme på Puzder, mens Associated Press meldte at antallet var seks. Demokratene var klart imot hans kandidatur etter at han åpent har kritisert krav om minimumslønn og overtidsregler innført under Barack Obama.

Demokrater mener Puzder også ville vært uskikket som arbeidsminister på grunn av synet på egne arbeidere i CKE Restaurants. Han har fått kritikk for uttalelser om kvinner og folk som arbeider i restaurantene han eier, noe demokratene hadde gjort klart at ville bli tatt opp under høringen.

I et intervju fra 2015 er han sitert på «Jeg liker vakre kvinner som spiser burger i bikini», og han har snakket nedlatende om sine ansatte og kalt dem «de beste av de verste».

Puzder er i et tidligere intervju sitert på at han vil prøve ut roboter i restaurantene, blant annet fordi de alltid er høflige, får alltid mersalg, tar aldri ferie og kommer aldri sent.

I en uttalelse sa Puzder at han er beæret over at Trump ønsket ham til å «lede arbeidsdepartementet og få USAs arbeidere og bedrifter tilbake på sporet av bærekraftig velstand».

– Etter grundige overveielser sammen med familien min trekker jeg mitt kandidatur til posten som arbeidsminister tilbake, heter det i uttalelsen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS