Nyheter

Klimaendringene truer kaffeproduksjonen i Latin-Amerika

Kaffeproduksjonen i deler av Latin-Amerika kan falle med nærmere 90 prosent i 2050 på grunn av klimaendringene, viser en fersk studie.

Publisert Sist oppdatert
(NTB-AFP): Kaffe er en av de mest sårbare plantene på jorda. Plantene er avhengig av et passende klima og pollinering for å produsere bra. En ny studie viser at Arabica-bønnene, som er kjent for sin høye kvalitet, vil slite med å tilpasse seg selv de minste svingningene i temperatur, luftfuktighet og solskinn.

– Dette er den første studien som viser at både planter og bier som bestøver, vil bli berørt av global oppvarming. Og endringene vil gå hardt utover kaffeprodusentene, mener medforfatter av rapporten, Taylor Ricketts, fra University of Vermonts Gun Institute for Environment.

Ifølge studien vil en temperaturøkning på rundt 2 grader i 2050 redusere frøproduksjonen med mellom 73 og 88 prosent i de områdene som i dag er mest kjent for kaffeproduksjon.

Forskerne tror også at antallet bier vil bli redusert, noe som også vil ha stor effekt på kaffeproduksjonen.

Honduras, Nicaragua og Venezuela er blant landene som ventes å få det største produksjonsfallet.

Men bildet er ikke totalsvart. Klimaendringene vil kunne føre til økt produksjon andre steder, som i Colombia, Costa Rica, Guatemala og Mexico, der økte temperaturer vil kunne ha positiv effekt.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS