Nyheter

Glade vinnere av Årets Kjøpesenter 2016: Jekta Storsenter

Konkurrerer om å bli Årets kjøpesenter

Tre kjøpesentre er nominert til prisen Årets Kjøpesenter 2017, som deles ut under Kjøpesenterkonferanseni Stavanger 19. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Utmerkelsen deles hvert år ut av Nordic Council of Shopping Centers til den fremste representanten for moderne norsk kjøpesenterdrift. Prisen deles ut i år for 24. gang og årets vinner blir automatisk nominert til NCSCs konkurranse Årets Nordiske Kjøpesenter, heter det i en pressemelding.

Juryen for Årets Kjøpesenter 2017 har bestemt at sentrene City Nord, CC Hamarog Fornebu S skal konkurrere om tittelen. Kandidatene er vurdert på områdene intern og ekstern markedsføring, organisering og drift samt arkitektur, senterutvikling og miljø. Kriteriet er at senteret på ett eller flere av disse områdene skal ha gjort noe som er enestående og nyskapende de siste 12 måneder, eller som er gjort på en mer fremragende måte enn andre.

De tre kandidatene er nominert på følgende grunnlag:

City Nord
Regionssenteret City Nord ligger i Bodø og er etter siste utbygging blitt Nord-Norges største kjøpesenter. Senteret er i god vekst og har en meget sterk posisjon i markedet. Gjennom kreativ og innovativ markedsføring har senteret oppnådd svært god utnyttelse av markedsmidlene. City Nord har gjort seg bemerket med sitt serviceteam, et sosialt engasjement hvor personer som er i arbeidstrening bistår butikkene og senteret i daglige gjøremål. Senteret har også tatt initiativ til arrangementet «Vårlyst», et samarbeid med Bodø sentrum om en felles handels- og opplevelseshelg i Bodø.

CC Hamar
CC Hamar ble etablert i 2014 og har som mål å bidra til å ta tilbake Hamars posisjon som innlandets handelshovedstad. Senteret gjør seg bemerket gjennom tiltalende arkitektur, innvendige kvaliteter og et mangfoldig tilbud. Senteret har et godt utvalg lokale butikker man ikke finner noe annet sted. Man har valgt gode driftsmessige løsninger, blant annet på varemottak og avfallshåndtering. CC Hamar skiller seg også ut ved å ha varelevering i bakkant til alle butikker, gjennom egne serviceganger på senteret.

Fornebu S
Fornebu S er verdens første kjøpesenter som har oppnådd miljøklassifiseringen BREEAM Outstanding, og har høstet stor oppmerksomhet både hjemme og ute. Klassifiseringen innebærer at det er stilt strenge krav til blant annet materialvalg, energibruk, inneklima og søppelhåndtering. Senteret ble etablert i 2014, og har befestet seg som lokalsenter på Fornebu. Til tross for sterk konkurranse opplever senteret god vekst, og handelslekkasjen er redusert. Senteret er lyst og luftig, har gode materialvalg og en gjennomført arkitektur. Fornebu S scorer også svært godt på kundetilfredshet.

Powered by Labrador CMS