Nyheter

Kritikk til Rema-kåring

Ni Rema-butikker i Telemark og Vestfold oppfordrer kundene til å stemme på den ansatte de liker best. Det har fått flere fagforbund til å reagere.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en gapestokk i butikkhyllene. Det bør ikke være lov å henge ut ansatte på denne måten, og det gjelder for alle yrkesgrupper, sier stortingsrepresentant Terje Lien Aasland (Ap) til TA.

– Å henge opp bilder av de ansatte og oppfordre kundene om å stemme på sin favoritt, for å vinne et gavekort, det blir som en realityserie. Dette går direkte på personer, og er en metode som skaper et utrygt arbeidsliv, fortsetter han.

Onsdag tok Handel og kontor i Telemark avstand fra denne formen for evaluering av ansatte, og siden har Sykepleierforbundet og Utdanningsforbundet sluttet seg til kritikken.

Konkurransen ble satt igang fra høyere hold i Rema 1000-systemet.

– «Kundens favoritt» er et regionalt initiativ i Telemark og Vestfold for denne sommeren. Dette er ikke noe Rema 1000 kjører nasjonalt, sier regiondirektør May Britt Østby i Rema 1000, som opplyser at ni butikkerdeltar i opplegget.

– Det har aldri vært meningen fra vår side å støte noen. Våre kjøpmenn har ønsket å hylle sine flotte medarbeidere som hver dag står på i butikkene. Dersom noen opplever dette negativt, beklager jeg dette, sier Østby til TA.

Powered by Labrador CMS