Nyheter

Illustrasjonsfoto: NTB / scanpix

Kyllingplassering kan avgjøres torsdag

Skal den nye kyllingfabrikken til Norsk Kylling ligge på matjord i Orkdal eller fjellgrunn i Malvik? Det kan bli avgjort i Norsk Kyllings styremøte torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Fylkesmannen ga først rødt, men så grønt lys for bygging på matjord i Orkdal. Nå tar Venstre saken til Stortinget, ifølge Adresseavisen.

I Malvik har de fortsatt håp om å «bli valgt».

– Vi er kjent med at man har vurdert å behandle spørsmålet om hvor bedriftens nye fabrikk skal plasseres under dette møtet, sier ordfører i Malvik, Ingrid Aune til Nea Radio.

– Med Nortura som nærmeste nabo og med potensiale for videre utvikling, kan vi få til en næringsklynge innen dette feltet, både for nåværende industri og også for fremtidige aktører vi enda ikke ser konturene av. Jeg håper både styret og eiere ser denne muligheten, sier Aune til lokalradioen.

Kampen om hvor den nye fabrikken skal legges, har ført til mye støy, blant annet på grunn av at et stort areal matjord i Orkanger skal omgjøres til næringsareal. Fylkesmannen har fått kritikk for å ha satt stortingets vedtak om skjerpet jordvern til side til fordel for dette prosjektet.

Powered by Labrador CMS