Nyheter

– Det blir spennende å se utviklingen, sier merkevaresjef Eli Kari Gjengedal i Norbrew. Bryggeriet kommer nå med et øko-øl med lavt prispunkt hos Coop.

Leverer øko-øl til 500 Coop-butikker

Norbrew fyller i disse dager på med økologisk øl hos Coop.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en landsdekkende distribusjonsavtale som vi håper at forbrukerne setter pris på, sier konsernsjef Steinar Knutsen i Norbrew i en pressemelding.

Om forbrukerne liker det økologiske ølet, kan Norbrew få produktene inn i dobbelt så mange Coop-butikker.

Cirka 500 Coop-butikker vil i første omgang gi Krone plass i hyllene med økologisk pils og ipa. Prisen på økologisk øl blir rimeligere når Krone inntar dagligvaremarkedet. Coop har sikret seg eksklusivitet på de økologiske øl-produktene.

– I Sverige og Danmark er det en formidabel utvikling i salget av økologiske ølsorter, mens i Norge har økologisk – nesten uansett produkt – vært forbundet med høyere priser. Derfor er lavere pris på økologisk øl en viktig forutsetning når vi nå satser på dagligvaremarkedet, sier Knutsen.

– Det har vært krevende å få økologisk inn på markedet i Norge nettopp på grunn av prisingen. Derfor blir det spennende å se utviklingen nå som prisene reduseres og om økologisk får samme oppsving som i våre naboland, sier merkevaresjef Eli Kari Gjengedal i Norbrew.


I Sverige har det vært mer enn en dobling i salget av økologisk øl de siste årene.
Powered by Labrador CMS