KBS

Miljøgift funnet i hamburgeremballasje

Det er funnet miljøgift i emballasjen til hamburgeren på McDonald's og pommes frittes-posen på både McDonald's og Burger King, skriver NRK.

Publisert Sist oppdatert

Miljøgiften i hamburgeresken til McDonald's og pommes frittes-posen til både McDonald's og Burger King er funnet av Norsk institutt for luftforskning (NILU), på oppdrag fra miljøorganisasjonen Fremtiden i våre hender.

Seniorforsker ved Norsk institutt for luftforskning, Linda Hanssen har utført testen. Hun forteller til NRK at mengden miljøgift funnet i hamburgeresken til McDonald's er høyere enn hva som tidligere er målt i matemballasje.

Hanssen og flere forskere hun jobber sammen med mener miljøgift bør forbys i matemballasje. Hun viser til en studie fra Færøyene, hvor befolkningen har et høyt innhold av miljøgift i blodet, og hvor man ser at vaksiner ikke er like effektive som andre steder.

– Det kan tyde på at miljøgift påvirker immunforsvaret vårt. Vi vet ikke hva et enkelt stoff gjør med oss, men vi er bekymret for blandingen av ulike typer miljøgift i blodet vårt, sier seniorforskeren til NRK.

McDonald's Norge opplyser til NRK at de jobber med å fase miljøgift ut av sine produkter. Burger King opplyser på sin side at det ikke er grunn til å tro at det påviste stoffet utgjør noen risiko for deres kunder.

Powered by Labrador CMS