KBS

Circle K Norge har lansert en fornybar diesel som reduserer CO2-utslippene med inntil 90 prosent og drivstoffkostnadene med inntil 2,3 prosent. Her fyller Ada Helen Schjelderup, direktør for drivstoff, de første literne sammen med Lene Langrusten, kategoriansvarlig innkjøp i Posten Norge. (Foto: Johnny Syversen)

Ny fornybar diesel hos Circle K

Circle K Norge har lansert enfornybar diesel med «miles additiv», som skal redusere CO2-utslippene med inntil 90 prosent og drivstoffkostnadene med inntil 2,3 prosent.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker at det skal være mulig å fylle miljøvennlig drivstoff uten at det går på bekostning av kvalitet. Derfor har vi lansert milesBIO HVO 100, et drivstoff som er laget av fornybare råvarer, sier Anders Kleve Svela, kategorisjef drivstoff i Circle K Norge AS i en pressemelding.

Den offisielle lanseringen av det nye drivstoffet fant sted på Circle K Økern i Oslo tirsdag 19. september med representanter fra de 20 største bedriftskundene til stede.

I 2017 er milesBIO HVO100 basert på brukt frityrolje (UCO) og er ifølge Circle Kderes beste fornybare diesel. Til tross for at råstoffene som er brukt er 100 prosent fornybare, er produktkvaliteten tilnærmet lik som fossil diesel. Dette drivstoffet skal tåle kulde minst like godt som fossil diesel og det tiltrekker seg ikke vann.

CO2-reduksjon ved bruk av milesBIO HVO100 fra vegetabilske oljer vil variere og være avhengig av type råstoff. Circle K garanterer imidlertid at CO2-reduksjonen ved bruk av milesBIO HVO100 alltid vil være høyere enn 50 prosent sammenlignet med fossil diesel.

Powered by Labrador CMS