Nyheter

Ny grossist for de minste

ASKO har etablert et nytt selskap, Eureca Engros, som skal tilby skreddersøm til små og mellomstore enkeltkunder.

Publisert Sist oppdatert

Eureca engros AS er en nyskapning innenfor det norske serveringsmarkedet, forteller de selv på sine nettsider. De tar sikte på å være en totalleverandør, skreddersydd for mindre og mellomstore virksomheter. Eieren er ASKO Norge, men Eureca engros skal være en selvstendig enhet på lik linje med andre selvstendige enheter i ASKO og Norgesgruppen. Eureca engros er nå i gang med å ansette folk og vil være i aktiv drift fra høsten 2017. Ida Juliane Havnås er allerede ansatt som daglig leder. Hun har en master fra NTNU og har arbeidet de ti siste årene med logistikkløsninger, de tre siste årene som logistikksjef i ASKO Øst.

– Vi er på jakt etter de kundene som har behov for mer markedstilpasning enn det vi har klart å levere hittil. Vi blir et lite selskap. Vi skal jakte kundetilpasning, ikke stordriftsfordeler. Alle prosessene skal bygges opp veldig fleksibelt så vi skal kunne kaste oss rundt etter kundens behov, forteller Havnås til Horecanytt.

Eureca skal være totalleverandør med fullt sortiment. Kunden skal kunne velge tidspunkt på leveransene og frekvensen selv. Det blir ingen grense for hvor ofte du kan få leveranser og det blir mulig å kjøpe mindre pakninger enn det man kan i ASKO i dag.

– Det har mange behov for, ikke minst for å redusere svinn, påpeker Eureca-sjefen.

Ifølge Horecanytt skal den nye grossisten ikke bare tilby mat og drikke men også utvikle tjenester som gjør det enklere for kundene. Noe av det første de skal begynne med er avfallshåndtering.

Eureca bygger opp eget lager på Ryen i Oslo. Målet er å omsette for 350 millioner kroner i 2019.

Powered by Labrador CMS