Nyheter

Det var god stemning da direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen fikk landbruksminister Jon Georg Dale opp på scenen under juleølpremieren i går kveld.

Ser stort potensial for norsk øl

Statsråd og ølentusiast (ikke nødvendigvis i den rekkefølgen) Jon Georg Dale har sterk tro på norsk øl som kulturbærer.

Publisert Sist oppdatert

Det var under den årlige juleølpremieren i Oslo i går kveld at statsråd Jon Georg Dale ble kalt opp på scenen for å snakke om sitt forhold til øl.

Under seansen kom det frem at Dale til nå har smakt på rundt 1000 ulike ølsorter, mange av dem norske.

– Vil vi i Norge noen gang snakke om norsk øl og bli blanke i øynene av stolthet på samme måte som franskmennene blir av champagnen? ville direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen vite.

– Det vil nok ta litt tid, men jeg tror vi har potensial til å komme dit. Vi har all grunn til å være stolte av norsk øl, og det er mange utmerkede, små bryggerier med gode produkter og spennende historier rundt om i landet. Jeg har sterk tro på norsk øl som kulturbærer, og det er også derfor vi nå har hatt et forslag ute på høring. Det foreslår en lemping på alkoholavgiften for de minste bryggeriene, for at vi skal få flere opp og frem, opplyste landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Powered by Labrador CMS