Nyheter

Snart tomt for Merkur-midler

Merkur-programmet er allerede i ferd med å gå tomt for ordinære støttemidler i inneværende år. Årsaken er stor etterspørsel fra distriktsbutikkene.

Publisert Sist oppdatert

Ved utgangen av august hadde 141 nærbutikker i distrikts-Norge fått over 25 millioner kroner i støtte til utvikling og investeringer.

Det har de siste årene vært en økende etterspørsel etter investeringstøtte og annen økonomisk støtte til distriktsbutikker. Det siste året har det også blitt lansert en ny ordning med utviklingsstøtte til bokhandler, samtidig som det er satt av inntil fire millioner kroner til den nye ordningen med servicestøtte til de aller minste nærbutikkene.

I tidlegere år har det vært et underforbruk av midler innenfor de ulike ordningene, men de to siste årene har situasjonen snudd, og i år rekker ikke pengene helt frem til årsskiftet, opplyser Merkur-programmet på sine nettsider.

Det betyr i praksis at de ordinære midlene til investerings- og utviklingsstøtte etter alt å dømme vil være fullt ut disponert i løpet av kort tid.

Denne informasjonen går nå ut til alle butikker og støttespillere, slik at de er klar over situasjonen og kan planlegge ut fra de rådende forholdene.

Merkur vil prøve å finne praktiske ordninger for nærbutikker som kommer opp i akutte kriser som et resultat av havari av kjøl eller frys.

Ordinære søknader som kommer inn etter at midlene er disponert, må stilles i bero inntil videre. Butikker kan legge inn søknader, men Merkur har ikke mulighet til å behandle søknader og gi tilsagn om midler fra rammene for 2018, før statsbudsjettet for neste år er vedtatt i desember.

Merkurs kompetanseprogram med utviklingsprogram, konferanser, rådgivning og oppfølging fra Merkur-konsulentene er fullfinansiert og går som normalt hele året.

Powered by Labrador CMS