Arbeidsliv

Vil lykkes: Rune Sivertsen blir snart hypermarkedssjef hos Obs Haugenstua. – Å mislykkes er ikke noe tema, erklærer han.

Veteran skifter beite

Etter ti år sier Rune Sivertsen takk for seg hos Coop Mega Linderud. Nå venter nye utfordringer som hypermarkedssjef ved Obs Haugenstua i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

– Det er klart det blir litt vemodig å forlate Linderud. Først og fremst de ansatte, men også butikken. Som landets første Ica-butikk har den en helt spesiell historie, og jeg har jo vært her lenge, sier butikksjef Rune Sivertsen.

Han har levert gode resultater i en årrekke, og det var ikke tilfeldig at nettopp hans butikk ble den første testbutikken da tidligere Ica-sjef Antonio Soares ville rulle ut et nytt supermarkedkonsept. Siden den gang har han vært med på en omprofilering til Coop Mega, og overgang til et nytt kjedeselskap – Norsk Butikkdrift. Nå venter et nytt skifte, til Obs og Coop Øst.

Kjempemulighet

– Hvorfor Obs?

– Jeg var ikke på utkikk etter noe nytt, men da spørsmålet kom, forsto jeg at det var en kjempemulighet til å være med å bygge opp noe nytt, sier Rune, og legger til:

– Samtidig er jeg kommet til et punkt der det er på tide med nye utfordringer. Når du har vært så lenge på ett og samme sted og det attpåtil går veldig bra, er det en fare for at man man begynner å ta beslutninger med hjertet og ikke med hjernen, mener Rune.

– Man kan gå seg blind i eget hus, og man jakter kanskje ikke like aktivt på marginene som før. Da er det greit å sende stafettpinnen videre til noen som ser alt med nye øyne. Samtidig merker jeg at sulten er der for fullt når det gjelder Obs Haugenstua. Den skal bli en suksess, å mislykkes er rett og slett ikke noe tema!

I tospann

Rune har sin siste arbeidsdag på Linderud 31. juli. Dagen etter er han på plass på Haugenstua, hvor han sammen varehussjef Lars Rune Nordhagen i Obs Bygg skal jobbe med å få alle brikkene på plass til åpningen 21. september. Obs Bygg og det nye Obs-varehuset vil ligge vegg i vegg under samme tak. Det blir fri passasje mellom de to mastodontene.

– Jeg er veldig glad for å ha med meg Lars Rune. Han har enormt med erfaring og er en veldig god støttespiller. Vi skal jobbe i tospann fra august og frem til nyttår, og fra 1. januar trer jeg formelt inn i stillingen som hypermarkedssjef. Jeg har også lyst til å skryte litt av Coop Øst. Jeg opplever dem som veldig profesjonelle og behjelpelige, noe jeg setter stor pris på.

– Hva skjer fremover nå?

– Vi jobber blant annet med rekruttering. Vi har allerede lederteamet på plass, og har fått med oss dyktige folk. Jeg tar også med meg ass-en min herfra, Nils Robert Nomerstad.

– Hva ser du etter når du rekrutterer?

– Det er flere ting, men personlige egenskaper er viktigere enn hva de har av tidligere erfaringer. Jeg ønsker å bygge en god bedriftskultur, fremholder Rune.

Kunnskapsoverføring

Butikksjefen har en lang og variert dagligvarekarriere bak seg, og har hatt det han omtaler som «gjesteopptredener» i både Meny og Rema før han fant seg til rette i Ica Supermarked. Der fikk han altså ansvaret for den symboltunge Linderud-butikken, som han nå overlater i god form under Coop Mega-logo til en fersk butikksjef.

– Den nye butikksjefen er Kari Helene Aspen, som i dag er ass. butikksjef hos Rune Nygård på Coop Mega Sjølyst. Min siste, viktige oppgave på Linderud blir å overføre kunnskap til henne, så hun står best mulig rustet når jeg slutter.

– Hva slags butikk er det du overlater henne?

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 14.0px Arial; color: #444444; -webkit-text-stroke: #444444}span.s1 {font-kerning: none}

– En veldrevet butikk med dyktige ansatte. Men ikke uten forbedringspotensial. jeg er sikker på at hun finner områder der ting kan gjøres enda bedre, sier Rune til Dagligvarehandelen.

Powered by Labrador CMS