Nyheter

Vil løfte grønne gründere

Local Eat Award jakter på Skandinavias mat-gründere og kårer den beste ideen innenfor mat, helse og bærekraft.

Publisert Sist oppdatert

Konkurransen arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO, Företagarna og Eat Foundation. Vinneren får en pengepremie på 100 000 kroner, et mentormøte med Petter A. Stordalen og deltagelse på Eat Stockholm Food Forum 12.-13. juni.

– Entreprenørskap og gründervirksomhet har aldri vært mer i vinden. Tross det, er det mange bedrifter som sliter med å omgjøre gode ideer til god business. Nordic Choice Hotels, EAT Foundation, NHO og Företagarna i Sverige setter nå igang Local EAT Award for fjerde året på rad, for å finne og løfte gründere med smarte og grønne mat-ideer.Innovasjon handler om kreativitet, å utfordre etablerte sannheter og se nye sammenhenger og synergier. Matbransjen er full av ambisiøse sjeler som ligger utrolig langt fremme når det kommer til å tenke miljø og bærekraft. Vi vil ikke at avstanden til Oslo skal avgjøre hvorvidt de beste, grønneste løsningene kommer frem i lyset. Nettopp derfor har vi Local Eat Award, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotel, heter det i en pressemelding.

– Over hele Norge finner bedrifter nye løsninger på bruk av matressurser til beste for mennesker og miljø. Mange av dem tar i bruk ny teknologi i produksjon eller distribusjon. Jeg håper flest mulig av disse bedriftene søker Local Eat Award 2017 - de fortjener mer oppmerksomhet. Dette er bedrifter som skaper verdier og jobber, sier Kristin Skogen Lund, Administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon.

På Eat Stockholm Food Forum får den nasjonale vinneren muligheten til å treffe og knytte kontakt med nøkkelpersoner i matbransjen. I tillegg vil de nasjonale vinnerne for Norge og Sverige konkurrere om premien på 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

– Local Eat Award ble lansert for fire år siden fordi vi mener at innovasjon i matsystemet kan være løsningen på noen av vår tids største utfordringer. Tidligere vinnere har presentert løsninger som spenner fra nye matprodukter, til teknologi for matsikkerhet og systemer for å minske matsvinn. Små aktører har store ideer som kan spille en vesentlig rolle i å forme fremtidens matsystem, derfor gleder vi oss til å motta mange spennende søknader til årets konkurranse sier Gunhild A. Stordalen sier Gunhild A. Stordalen, president, Eat Foundation.

Local Eat Award løper fra 6. april til 10. Mai. Søknad fylles ut på www.eatforum.org/leaEAT Foundation er en global stiftelse med fokus på mat, helse og bærekraft.

Powered by Labrador CMS