Nyheter

Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, Opplysningskontoret for frukt og grønt med noen av de 250.000 halloweengresskarene som produseres.

1.000 tonn gresskar på vei til Halloween

Publisert Sist oppdatert

Mange små og store gleder seg til 31. oktober. Det kan dagligvarebutikkene gjøre, også, for i disse dager skyter salget av en stor, orange grønnsak med god brutto i været.

– Vi regner med at i overkant av 1.000 tonn halloweengresskar vil bli solgt i ukene frem mot 31. oktober, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt i en pressemelding.

– Det innebærer et sted mellom 200.000 og 250.000 gresskar. Disse er dyrket frem som mat, og vi oppfordrer derfor alle til å skrape ut innmaten før de lager lykt av skallet.

Gresskar finnes i mange forskjellige varianter. Den etter hvert velkjente oransje sorten, populært kalt halloweengresskar, kan bli veldig stor, men de du selger kjøper i butikken veier normalt 4-6 kg.

Gresskar har sin opprinnelse i Amerika, og arkeologiske funn viser at indianerne dyrket gresskar 3.000-4.000 år før Kristus. Gresskar har et tykt, hardt skall som kan være glatt, knudret eller med langsgående riller. Fruktkjøttet er gult til oransje, fast og søtt.

Powered by Labrador CMS