Nyheter

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

7,9 prosent økning i produksjonen av storfekjøtt

Publisert Sist oppdatert
(NTB): Fra første halvår i fjor til første halvår i økte produksjonen av storfekjøtt med 7,9 prosent, mens svinekjøttproduksjonen økte med 3,6 prosent.

Det ble produsert 42.637 tonn storfekjøtt i første halvår i år og 69.825 tonn svinekjøtt. Produksjonen av sauekjøtt var på 2.298 tonn, en tilbakegang fra første halvår 2017 til første halvår 2018 på hele 39,9 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Landbruksdirektoratet opplyser at det ble slaktet flere voksne sauer i andre halvår i fjor sammenlignet med samme periode året før. Det forplantet seg videre til første halvår i år.

Også fjærfeproduksjonen gikk tilbake. Den var på 49.299 tonn, en nedgang på 7,1 prosent.

Når kjøttproduksjonen strekkes fra første halvår 2013 til første halvår 2018 er tilbakegangen for sau 34,7 prosent, og 0,2 prosent for fjærfe. Både svin og storfe viser en økning med henholdsvis 10,9 prosent og 5,5 prosent.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS