Arbeidsliv

Apelland ny daglig leder i Aera

Publisert Sist oppdatert
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 14.0px Arial; color: #444444; -webkit-text-stroke: #444444}span.s1 {font-kerning: none}

Tidligere BankAxept-sjef Øyvind Apelland skal lede kjedenes betalingsselskap Aera Payment & Identification.

Selskapets formål er å sikre enkle, trygge og kostnadseffektive betalings- og identifikasjonsløsninger for handelen og tilrettelegge for fremtidens sømløse kundereise.

Apelland tar over etter Hans Petter Hoel, som i slutten av juni valgte å si opp sin stilling i selskapet med umiddelbar virkning. Årsaken var uenighet med styret om veien videre.

Øyvind Apelland har i perioden 2014 til 2018 vært leder for BankAxept og er i dag ansvarlig for teknologiplattformer og internasjonal forretning i det nylig sammenslåtte selskapet, bestående av tidligere BankAxept, BankID og Vipps. Han har tidligere også hatt ulike lederroller i Nets.

– Aera og BankAxept har hatt et godt samarbeid og jeg er blitt kjent med Aera som et spennende selskap med store ambisjoner og muligheter. BankAxept er et produkt- og infrastrukturselskap med et sterkt og godt forhold til handelen og det blir nå spennende å tre over på handelens side for å bidra til at effektiv betaling og identifikasjon ivaretas også i fremtiden. Dette er ekstremt viktig for å sikre handelens konkurransekraft i en stadig mer krevende konkurransesituasjon, hvor bruk av ny teknologi og tilpasning til fremtidens kundereise på tvers av kanaler er avgjørende, sier Apelland i en pressemelding.

Han mener Aera er svært godt posisjonert for å bli en ledende tjenesteleverandør.

– Aera har siden etablering vist i praksis at samarbeid er den nye konkurransekraften. Handelen har gjennom Aera fått en viktig stemme i å påvirke markedsreguleringer i tett samspill med andre aktører. Jeg ser frem til å lede videreføringen av arbeidet som er lagt ned for å etablere handelens infrastruktur for dagens og fremtidens sømløse kundereise sammen med den dyktige gjengen i Aera, sier Apelland.

Styreleder Eldar Skjetne i Aera mener Øyvind Apelland har en bakgrunn og kompetanse som passer godt til selskapets videre behov.

Tidspunktet for Apellands tiltredelse vil skje etter nærmere avtale.

Powered by Labrador CMS