Nyheter

Vinnerlaget i NM i lunsj 2017-2018; FoodForce fra Tingvoll.

Årets norgesmester i lunsj for ungdommer er klar

Publisert Sist oppdatert

Laget FoodForce fra Tingvoll er årets favoritt blant fagjury og publikum og utpekte seg som verdig vinner av NM i lunsj.

Vinnerlaget består av 14 ivrige elever fra 8. og 9. trinn på Tingvoll ungdomsskole i Møre og Romsdal.

Ungdomsskoler over hele landet har i februar og mars konkurrert om å bli årets norgesmester i lunsj. Totalt har konkurransen engasjert rundt 350 elever over hele landet og nå er vinner av årets konkurranse klar.

Konkurransen NM i lunsj er forankret i nasjonale kostholds satsninger.

– Mange tror at ungdommer bare vil ha pølser og pizza, boller og brus. Sånn er det ikke! Ungdommene som delta i årets NM i lunsj har laget sunne, vakre og gode lunsjer, sier eldre og folkehelseminister Åse Michaelsen i en pressemelding.

– Både vinneren, FoodForce, og de andre finalistene viser en imponerende kreativitet og bevissthet om kosthold i sine lunsjer. Det er viktig å ikke legge lista for høyt, men å gi god inspirasjon til sunne skolemåltider som mange kan lage, sier Michaelsen.

Fagjuryen trekker fram følgende ved årets vinner:

  • FoodForce har levert et solid konsept, vist høy matkompetanse og kreativitet. De har bidratt til å sette skolemåltidet på agendaen ved å engasjere både skoleledelse, kommune og lokalsamfunnet. Spesielt imponerende er samarbeidet som er opprettet med flere lokale aktører og fokuset de har på bærekraft i sitt konsept, ved for eksempel å bruke rester av skolefrukt inn i nye retter på en veldig god måte.

Tirsdag 24.april reiser fagjuryen tilbake til Tingvoll for å feire vinnerne og overrekke pengepremien på kr 30 000 kroner til vinnerlaget. Konkurransen har i tillegg hatt en publikumsavstemming på Facebook og laget Foodforce tok også her seieren i land og vinner ytterligere kr 5 000 som publikumsfavoritt.

– Vi håper pengepremiene fra konkurransen gir FoodForce og de andre elevene ved Tingvoll ungdomsskole en ekstra mulighet til å fortsette sin satsing på sunnere mat i skoletiden og at de på sikt klarer å få til varige gode løsninger for måltidssituasjonen på sin skole, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg.

Fakta NM i lunsj:

  • Nasjonal konkurranse for alle landets ungdomsskoleelever.
  • 68 påmeldte lag fra 16 fylker konkurrerer om å bli årets Norgesmester i lunsj 2017/18.
  • Konkurransen har engasjert rundt 350 elever fra hele landet.
  • Konkurransen skal arrangeres i tre år, der dette er den første i rekken.
  • Konkurransen er finansiert av Gjensidigestiftelsen og konkurransearrangør er opplysningskontorene i landbruket (matprat.no, brodogkorn.no, melk.no og frukt.no) og Norges sjømatråd (godfisk.no).
  • Konkurransen støttes av Helsedirektoratet, Elevorganisasjonen, Landslaget for mat og helse i skolen, Nasjonal senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Utdanningsforbundet, Kost og ernæringsforbundet, FUG- foreldreutvalget for grunnopplæringen, Landsgruppen for helsesøstre NSF, Skolelederforbundet og NHO mat og drikke.
  • Årets tre finalister har fått besøk av fagjury på sin skole i uke 15 og fått overlevert kr 10 000.
  • Årets vinner mottar ytterligere kr 20 000 og tirsdag 24.april vil vinneren bli behørig feiret av konkurransearrangør og by på «skoledag utenom det vanlige».
  • Premiebeløpene skal brukes til et tiltak som kommer skolens spisemiljø til gode.
  • Konkurransen bygger videre på konseptet som ble arrangert første gang i skoleåret 2016/17 i regi av Helsedirektoratet.
Powered by Labrador CMS