Nyheter

Justisminister Tor Mikkel Wara trekker seg fra Finnmark Rein – inn kommer i stedet tidligere Leiv Vidar-eier Arne Vidar (over).

Arne Vidar kjøper seg inn i Finnmark Rein

Publisert Sist oppdatert
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 16.0px; font: 14.0px Arial; color: #444444; -webkit-text-stroke: #444444}span.s1 {font-kerning: none}

Tor Mikkel Wara trekker seg som styreleder i Finnmark Rein og selger alle sine aksjer i eierselskapet. Pølsemaker og tidligere eier av Leiv Vidar, Arne Vidar, blir ny aksjonær i selskapet, som produserer ferskt reinsdyrkjøtt.

– Det er selvsagt trist for oss å miste en person som Tor Mikkel. Han har vært strategisk viktig for oss i oppbyggingen av merkevaren Finnmark Rein. Han har på alle måter vært viktig for å sette reinkjøtt på kartet, og har gjort virksomheten vår til den suksessen den er i dag. Samtidig ønsker vi ham lykke til videre, sier daglig leder Are Smuk Figved i Finnmark Rein i en pressemelding.

Selskapet er Europas største leverandør av reinsdyrkjøtt og den eneste som tilbyr kjøttet som ferskvare.

Som tidligere eier av Leiv Vidar pølsemakeri på Hønefoss i Buskerud, har den nye aksjonæren mye kunnskap om kjøttindustrien. I fjor solgte han bedriften til næringsmiddelselskapet Scandza.

– Jeg har fått veldig sansen for Finnmark, både naturen, menneskene og væremåten deres. Jeg har også tilbragt mye tid i Finnmark de siste 20 årene, og har blitt godt kjent med menneskene rundt Finnmark Rein. Alt de har fått til med ferskt reinsdyrkjøtt på så kort tid, er veldig imponerende. Dette er en svært attraktiv kjøtt- og råvare, sier pølsemakeren.

Arne Vidar legger til at han mener samarbeidet Finnmark Rein har fått til med reineierne har vært helt avgjørende for den suksessen selskapet har opplevd.

– De har gjort en veldig bra jobb mot reineierne. Det tror jeg er helt vesentlig for at dette har blitt så bra som det har blitt. De som leverer inn reinsdyrene må også være fornøyd med samarbeidet, sier den nye aksjonæren.

– Vi er veldig fornøyde med å få inn Arne Vidar som investor. Han er en mann som nyter stor respekt i dagligvarebransjen, og hans mer enn 40 års erfaring fra Leiv Vidar er et stort pluss for å få til fortsatt vekst og utvikling av Finnmark Rein, sier Figved.

Powered by Labrador CMS