Nyheter

Statsminister Erna Solberg og ny justisminister Tor Mikkel Wara på Slottsplassen etter ekstraordinært statsråd på Slottet onsdag. I likhet med forgjengeren Sylvi Listhaug, kommer også Wara fra rådgivningsselskapet First House, og også han har hatt flere bransjebedrifter på kundelisten. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Bransjebedrifter på Waras kundeliste

Publisert Sist oppdatert

Den som kjøper tjenester av rådgivningsselskapet First House, har gode muligheter til å jobbe med fremtidige statsråder. Det har blant andre Rema 1000 fått erfare.

Da Sylvi Listhaug gikk fra First House til statsrådposten i Landbruks- og matdepartementet i 2013, ble det mye bråk rundt hemmelighold av kundelistene hennes.

Rema 1000 var blant bedriftene som den gang selv valgte å fortelle at de hadde mottatt tjenester fra Listhaug i First House. Oppdraget var for så vidt av svært beskjeden art, men hadde offentlighetens interesse nettopp fordi lavpriskjeden er en sentral aktør og maktfaktor enhver landbruksminister må forholde seg til. Listhaug ble som kjent senere justisminister, en post hun måtte trekke seg fra etter sitt famøse facebook-innlegg om Arbeiderpartiets forhold til terrorisme.

Nå viser det seg altså at Rema 1000 også har mottatt tjenester av hennes etterfølger, Tor Mikkel Wara. Dette kundeforholdet oppfattes som mindre problematisk, ettersom det er snakk om justisministerposten.

Og lavpriskjeden er slett ikke alene i bransjen. Også aktører som Virke KBS og Ringnes har betalt for Waras tjenester. Og det kan godt være snakk om flere, for det er bare opplyst om kunder som har gitt sitt samtykke til offentliggjøring.

Hos Virke KBS var Tor Mikkel Wara hyret inn høsten 2017 for å kommentere det siste stortingsvalget på foreningens årsmøte.

Hans analyse var den gang at regjeringen ville sitte et par-tre år før den ville finne en sak å stille kabinettspørsmål på. Analysen var at det ville bli så krevende å sitte i en mindretallsregjering, at det var best å komme seg ut av posisjon og inn i opposisjon i god tid før neste valg om man skulle ha håp om å gjøre det bedre enn sist.

Om Waras analyse ligger fast, betyr det at han ikke regner med å bli sittende som justisminister veldig lenge.

Powered by Labrador CMS