Nyheter

Choice Hotels brygger øl på brødrester

Publisert Sist oppdatert

Som en del av kampen mot matsvinn har Nordic Choice Hotels brygget øl på brødrester fra hotellene. 80 kilo brød har blitt til nesten 3000 flasker øl.

Ølet, som har fått navnet No Crumbs Left, er brygget på Klackabacken Brewery i Kristianstad og vil være tilgjengelig på utvalgte Nordic Choice hoteller i Sverige. Ølet ble også servert i forbindelse med EAT Food Forum i Stockholm 11.- 12. juni.

Reduksjon av matsvinn var et av hovedtemaene på årets EAT-Forum.
I fire år har Nordic Choice Hotels støttet ulike entreprenører gjennom Local EAT Award. I år har konsernet selv stått for innovasjonen.

– Vi jobber kontinuerlig med å finne nye løsninger for å kutte matsvinn på alle våre hoteller. Når vi nå brygger øl på brødrester er det ett av flere tiltak for å redusere matsvinnet. Dette vil også bidra til å nå målet om 20 prosent reduksjon i matavfall innen 2020, sier bærekraft-direktør i Nordic Choice Hotels, Cathrine Dehli.

Prosjektet er et pilotprosjekt der fire hoteller i Skåne har bidratt med totalt 80 kilo tørkede brødrester. Dette har generert cirka 1000 liter øl.

Matsvinn er et stort problem i hele hotellbransjen. Produksjon av krutonger er en vanlig måte å benytte seg av brødrester på. Men det er en grense for hvor mye krutonger et hotell kan servere. Målet til hotellkjeden er at ikke en eneste brødsmule går i søpla.

Powered by Labrador CMS