Nyheter
De nominerte til Matprisen 2018 er klare
Matprisen er en hyllest til bønder, produsenter, kokker og formidlere som tenker bærekraft og miljø når de jobber med mat og deles i år ut for femte gang.
Tidligere har blant annet Esben Holmboe Bang, Heidi Bjerkan, Andreas Viestad, Lysverket og Bergsmyrene gård vunnet priser. I dag er de nominerte i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler, Årets kokk og Barne- og ungdomsprisen klare. Thomas Valø, Restaurant Kontrast, Ben Reddik, Balholm og Geitmyra matkultursenter for barn er blant de nominerte.
Vinnerne av Matprisen 2018 offentliggjøres under prisutdelingen på Vippa i Oslo 19. november.
Årets jury består, i tillegg til Heidi Bjerkan, av Ingrid Kleiva Møller (miljøsjef Øyafestivalen), Elise Matilde Lund (daglig leder, stiftelsen Kore), Else Thorenfeldt (bonde, Korsvold Gård), Cath Røsseland (sponsorsjef, Øyafestivalen), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Liv Solemdal (rådgiver, NORSØK og mat- og miljøveileder i Matvalget) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).
De nominerte til Matprisen 2018 er:
Matprisen
Heinrich Jung, Hedmark
Matsentralen Norge
Mestringsguiden, Oslo
Årets kjøkken
Ben Reddik, Oslo
Restaurant Kontrast, Oslo
Røst Teaterbistro, Trøndelag
Årets produsent
Ask gård, Oppland
Balholm, Sogn og Fjordane
Grindal ysteri, Trøndelag
Debioprisen
Bakeriet i Kabelvåg/Unseld, Nordland
Ett bord, Oslo
Fosen folkehøgskole, Trøndelag
Årets formidler
Green Bonanza
Harvest Magazine
Sogn Jord- og hagebruksskule
Årets kokk
Astrid Regine Nässlander, Nordland
Hanne Frosta, Hordaland
Thomas Valø, Trøndelag
Barne- og ungdomsprisen
Geitmyra matkultursenter for barn, Oslo
Natur og ungdom og Grønt spatak-prosjektet
Oppistua Øye, Møre og Romsdal