Nyheter

Erna pillet raskest

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg hentet frem urbergenseren i sitt indre og spurtslo Meny Skedsmos sjømattalent Christian Holth Clasen i rekepillling!

Solberg besøkte messe- og konferansesenteret på Hellerudsletta onsdag formiddag i forbindelse med norgesmesterskapene i yrkesfag for lærlinger. På programmet står blant annet NM i sjømatfaget og butikkslakterfaget.

Christian Holth Clasen er blant deltagerne i sjømatfaget, og her inngår stresstesten «rekepilling» som en del av konkurransen. Erna Solberg var invitert til å konkurrere mot Holth Clasen i nettopp denne grenen, og det viste seg raskt at statsministeren er god på stressmestring. På direktesendt TV og med horder av journalister og andre interesserte som tilskuere, rakk Solberg å finrense syv reker på tre minutter, mot Holth Clasens fire.

Dermed grep Menys matarbeider statsministerens hånd og løftet den i været; er man slått, så er man slått.

– Det var nervene som tok meg, jeg var kjempenervøs. Vanligvis renser jeg mellom 30 og 40 reker på tre minutter, forteller Christian Holth Clasen til Dagligvarehandelen med et smil.

Å konkurrere med statsministeren foran et stort medieoppbud, er ikke hverdagskost. Men da øvelsen skulle gjennomføres i norgesmesterskapet 30 minutter senere, var heldigvis nervøsiteten som blåst vekk, og Holth Clasen kunne vise til en anseeling mengde ferdigpillede reker i skålen.

Powered by Labrador CMS