Nyheter

Fikk tyn for kvinnesyn

Publisert Sist oppdatert

Likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ba næringslivet om konkrete råd for hva som skal gjøres for å lykkes med likestilling blant toppledere i norsk næringsliv.

Til møtet i i regjeringens representasjonsbolig var en rekke næringslivsstopper, som Stein Erik Hagen, Petter Stordalen og styreleder Knut Hartvig Johannson i Norgesgruppen. Da sistnevnte tok ordet, steg temperaturen i rommet, skriver Aftenposten.

– Er ikke kvinner og menn tross alt litt forskjellig snekret sammen, og har ikke dette konsekvenser for verdivalg og prioriteringer som påvirker kjønnsfordelingen, spurte Johannson og fortsatte:

– Jeg ville heller satset maksimalt på at kvinnene gis de beste mulighetene gjennom politiske rammebetingelser, men ikke minst bedriftsinternt til å realisere egne personlige ønsker, og så få prosentfordelingen bli som den blir uten at det på forhånd gis en forutbestemt såkalt riktig fordeling, sa Johannson ifølge Aftenposten.

I konsernledelsen er 3 av 13 kvinner.

Helleland tok umiddelbart ordet og sa at slike spørsmål trodde hun faktisk ikke ble stilt lengre.

– Det er sånne holdninger vi må endre dersom vi tar utgangspunkt i at kvinner ikke ønsker å stå hjemme ved kjøkkenbenken, ta imot mannen sin og ta vare på barna. De vil til toppen. Det har vi klart i offentlig sektor. Næringslivet gjenstår, og det skal vi klare, var beskjeden til Johannson.

Norgesgruppens konsernsjef Runar Hollevik skriver etter møtet følgende i en e-post til Aftenposten:

– Norgesgruppen har et tydelig og offensivt mål om økt kvinneandel i ledende stillinger.

Powered by Labrador CMS