Nyheter

Flere vil kjøpe økologisk mat

Publisert Sist oppdatert

Etter flere år med sterk vekst i salget av økologiske varer gjennom dagligvarehandelen, avtok veksten litt i 2017. Men åtte prosent omsetningsvekst gjennom dagligvarekanalen er likevel et høyt veksttall.

Totalt ble det omsatt økologiske varer for 2,66 milliarder kroner i fjor.

Det var blant annet vekst i omsetningen av grønnsaker, egg, kjøtt, kornprodukter og bakervarer, mens salget av økologiske meieriprodukter og barnemat gikk ned. Selv om salget av grønnsaker totalt sett gikk opp, gikk salget ned for enkelte produkter som produseres i Norge. Det gjaldt blant annet agurker, tomater, gulrøtter og poteter.

Omsetningen av økologiske varer gjennom andre kanaler enn dagligvarehandelen økte med rundt fem prosent i 2017. Veksten var særlig sterk i salg til storhusholdninger.

I 2017 ble det innmålt over 50 mill. liter økologisk melk hos Tine råvare. Dette var en liten nedgang fra året før, men andelen som økologisk melk utgjør av melkeproduksjonen i Norge har holdt seg stabil. Ikke all melken som leveres som økologisk videreforedles som økologisk. I fjor ble 58 prosent av den økologiske melken videresolgt som økologisk.

Powered by Labrador CMS