Nyheter

Fagdirektør Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet synes det er beklagelig at satsingen på appen Peiling avvikles. Foto: Ole Walter Jacobsen

Forbrukerrådet: – Forhastet å legge ned Peiling

Publisert Sist oppdatert

Av Christian Dietrichson og Are Knudsen

– Regjeringen foreslår at både Peiling og rapporteringsplikten for dagligvarekjedene avvikles. Vår vurdering er at dette er en forhastet beslutning.

Det skriver fagdirektør Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet i en epost til Dagligvarehandelen.

At også appen Peiling går dukken, innebærer at siste rest av Forbrukerrådets prestisjeprosjekt gravlegges. Rådet ble tildelt den omfattende oppgaven i forbindelse med Matkjedeutvalgets rapport, der det ble foreslått en rekke tiltak for å tøyle kjedemakten.

– Selv om arbeidet med dagligvareportal og Peiling ble mer tidkrevende og komplisert enn antatt, er potensialet og den fremtidige nytteverdien stor. Peiling gjør det allerede i dag enklere for forbruker å orientere seg i dagligvaremarkedet. Når også rapporteringsplikten til dagligvaretjenesten fjernes, så mister vi muligheten og grunnlaget til å utvikle nye tjenester til forbruker, skriver Instefjord videre.

Fagdirektøren kan også fortelle at Forbrukerrådet har startet et arbeid med å utvikle et nytt konsept i tjenesten, som skal gjøre det enda enklere for forbrukerne å ta sunne valg når de handler mat.

– Dette arbeidet vil vi nå måtte stanse, meddeler han.

Powered by Labrador CMS