Nyheter

Frode Kristensen, også kjent som «Frode Frityr». Foto: Matmerk

Frode «Frityr» forlater Matmerk

Publisert Sist oppdatert

Frode Kristensen, som ifølge kjennere «kjenner alle som noen gang har spist mat», forlater Matmerk.

Tirsdag skrev Matmerk-sjef Nina Sundqvist på Matmerk-lagets facebook-side at «Frode avslutter sitt arbeidsforhold i Matmerk når hans sykemelding går ut 15.oktober. Han har gjennom 12 år vært til nytte og glede for norske lokalmat- og drikkehåndverkere både innenfor og utenfor Matmerk-laget». Det førte til mange kommentarer og spørsmål om han var alvorlig syk. Derfor følte Kristensen at han måtte «dementere sin død» offentlig.

– Ja, det stemmer at jeg slutter den 15. Jeg hadde ikke tenkt å skrive noe som helst om det, men så begynte folk å ringe og spørre om jeg var død, sier en sprell levende Frode Kristensen.

Han kommenterer selv Facebook-oppdateringen slik: «Ryktene om min snarlige død er sterkt overdrevet og kom litt brått på. (...) Jeg er ikke dødssyk, jeg slutter ikke i Matmerk pga. sykdom og jeg skal jobbe videre til beste for produsenter av lokal mat og drikke – på ulike måter og i et annet format».

– Du vil fortsette som lokalmatprodusentenes gode hjelper?

– Ja absolutt! Selv om jeg slutter i Matmerk og har et halvt års karantene, så vil jeg fortsatt være lokalmat-Norges mann. Jeg kommer til å etablere et eget selskap om ikke lenge, og vil gjenoppstå i markedet rundt påsketider neste år. Jeg har masse ugjort for produsentene og det irriterer meg egentlig at jeg er 62 år. Men jeg tar sikte på å jobbe til jeg er 120, erklærer han.

Etter at det ble kjent at Kristensen slutter i Matmerk, fikk han i løpet av ett døgn nær 200 hilsninger på Facebook, fra mange av de fremste mat- og bransjekjennere i landet. For ikke å snakke om alle Matmerks merkebrukere. Mange inviterer på kaffe, og de takker for all hjelp de har fått.

Mange kjenner Frode Kristensen som «Frode Frityr», etter 15 år i Findus. Senere var han sentral i Spin - Senter for Produktutvikling AS – og de siste 12 årene har han vært ansatt i Matmerk. Med årene har han opparbeidet seg et enormt nettverk i mat-Norge, noe han nok vil bruke godt i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS