Nyheter

Dr. Oetker lanserte glutenfri pizza i 2017.

Glutenfri pizza i siget

Publisert Sist oppdatert

NTB: Torsdag kom meldingen om at det i 2017 ble salgsoppgang for frossen pizza i Norge for fjerde år på rad. Til sammen ble det solgt 50 millioner pizzaer i Norge, mer enn noen gang før.

Pizzaprodusenten Dr. Oetker solgte i fjor over 11 millioner enheter, inkludert mange topakninger, der ulike varianter av Ristorante sto for over halvparten av salget.

– Det vi legger spesielt merke til er en 84 prosents økning for glutenfri pizza. Glutenfritt er fremdeles en liten andel av pizzamarkedet, bare noen prosent foreløpig, men der tror jeg ikke vi har sett slutten på veksten ennå, sier salgssjef Jørn Skaug for Dr. Oetker Norge.

Selskapet introduserte i fjor sin første glutenfrie pizza og sto for rundt halvparten av salget med 440.000 pizzaer.

– Det var en svært vellykket lansering, vi traff helt klart et hull i markedet, sier Skaug.

Pizza er populært i flere land enn Norge, men vi har noen særegenheter her.

– Sammenlignet med store deler av Europa er det i Norge et stort segment for å dele pizzaen med andre, mens det i andre land er mer populært med porsjonspizzaer. Vi har en tendens til å hente mattrender i USA, og den pizzadelingen har vi nok derfra, sier Skaug.

Pizzarekorden ga også økte driftsinntekter for Orkla, som la frem tall for 4. kvartal 2017 i går. Grandiosa, fikk i 2017 fikk sin egen salgsrekord med 25,8 millioner solgte pizzaer. Forrige rekord var fra 2004 på 25,2 millioner. Salgsøkningen på 9 prosent bidro til 4,8 prosents økning i driftsinntektene for Orkla.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS