Nyheter

Fra venstre: Simo Kristidhi, Tore Øverleir, Anton Söderman, Tom Kuyken og Nikita Michelle Sarino

Her er kaffelandslaget 2018

Publisert Sist oppdatert

50 profesjonelle baristaer og kaffebrennere har konkurrert i Kristiansand i tre dager. Nå er det klart hvem som utgjør det norske kaffelandslaget 2018.

Tom Kuyken fra Java Oslo tok hjem seieren i Brewers Cup, og skal representere Norge i World Brewers Cup i Dubai. Tom Kuyken slo Odd-Steinar Tøllefsen som er fire ganger norgesmester og verdensmester fra 2015.

Tore Øverleir fra Sellanraa i Trondheim er tilbake på tronen i øvelsen klassisk barista hvor han også vant i 2014. Tore skal representere Norge i World Barista Championship i Amsterdam.

Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen gjentok prestasjonen fra NM i 2017 og vant konkurransen i kaffebrenning. Simo skal representere Norge i VM i Dubai.

Anton Söderman fra Kaffebrenneriet gikk til topps i den underholdene og spennende Cup Tasting-konkurransen. Anton skal representere Norge i World Cup Tasting Championship i Dubai.

Nikita Michelle Sarino fra Kaffebrenneriet vant Latte Art-konkurransen og skal representere Norge i World Latte Art Championship i Brasil.

Norgesmester i Coffee in Good Spirits vil bli kåret under Trøndelag Kaffefestival i juni.

Nikita Michelle Sarino, norgesmester i Latte Art 2018. Foto: Magnus Wintersborg

RESULTATLISTE:

Brewers cup

1. plass Tom Kuyken, Java Oslo

2. plass Odd-Steinar Tøllefsen, Supreme Roastworks

3. plass Christian Nesset, Kaffemisjonen

Klassisk barista

1. plass Tore Øverleir, Sellanraa Bok og Bar

2. plass Bjørn Arne Leknes, Supreme Roastworks

3. plass Christian Nesset, Kaffemisjonen

Latte Art

1. plass Nikita Michelle Sarino, Kaffebrenneriet

2. plass Anton Söderman, Kaffebrenneriet

3. plass Mari Libeck Hexeberg, Kaffebrenneriet

Kaffebrenning

1. plass Simo Kristidhi, Solberg & Hansen

2. plass Idar Ellingsen, Uavhengig

3. plass Tor Sigve Taksdal Austrått, Kaffebrenneri

Cup Tasting

1. plass Anton Söderman, Kaffebrenneriet

2. plass Morten Sletten, Solberg & Hansen

3. plass Vilde Lützow-Holm, Solberg & Hansen

Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. Vårt formål er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren vi kjøper i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 9.0px 0.0px; line-height: 12.0px; font: 11.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 9.0px 0.0px; line-height: 12.0px; font: 11.0px 'Helvetica Neue'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; background-color: #ffffff; min-height: 12.0px}span.s1 {font-kerning: none}

Powered by Labrador CMS