Nyheter

Foto: Trude Henrichsen, Hanen

Hoksrud jubler over medaljefangsten

Publisert Sist oppdatert

Nå som støvet har lagt seg etter at den norske ostebomben ble sluppet, gull og sølv i Oste-VM, har landbruksdepartementet tatt seg tid til en medaljeopptelling. Det er lystig ledning.

Norge stilte med 175 oster i Oste-VM, og 74 av disse fikk medalje. Det betyr at over 40 prosent av de norske ostene som deltok, fikk medalje. 8 norske oster fikk dessuten utmerkelsen «Super Gold», hvorav 2 gikk helt til topps og tok gull og sølv i oste-VM. I tillegg fikk norske oster 14 gullmedalje, 19 sølvmedalje og 33 bronsemedalje i oste-VM, viser en samlet oversikt.

– Dette viser at Norge er i ferd med å bli en respektert matnasjon, ikke bare høyt oppe i kokke-VM, men også i verdenseliten på ost. Dette må være svært inspirerende for folk som jobber med mat i Norge. Og jeg tror ikke det stopper her. Det blir spennende å følge utviklingen i årene som kommer, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud i en pressemelding.

Slik foregikk konkurransen:

Oster fra 6 kontinenter ble satt ut på ulike bord. Dommerne arbeidet i team, hvor hvert team bestod av tre dommere. Hvert dommerteam valgte ut oster på hvert av bordene som var verdig gull, sølv og bronse medalje. Hvert av teamene nominerte deretter en eksepsjonell ost som «Super Gold» fra deres bord. Disse ostene ble så vurdert for andre gang av «the Super Jury», som bestod av 16 internasjonale eksperter. Dommerne valgte én ost hver som «champion» i finalerunden. «The Super Jury» debatterte deretter de 16 ostene før de valgte vinneren av oste-VM.

Norge har aldri tidligere tatt så mange medaljer i oste-VM, men det skal sies at den norske deltagelsen også var rekordhøy.

Powered by Labrador CMS